Skötsel av din Mitsubishi

Behåll din Mitsubishi i bästa skick

En regelbunden servicekontroll ökar din bils säkerhet, förbättrar bränsleekonomin och förhöjer körkomforten. Under servicekontrollen går en utbildad Mitsubishitekniker igenom din bils alla centrala funktioner och samtliga vätskenivåer kontrolleras och fylls på. När servicekontrollen är klar får du ett serviceprotokoll som visar vad som kontrollerats och åtgärdats. 

Broms– och kopplingspedal

Mitsubishiteknikern kontrollerar att din bils broms- och kopplingspedaler fungerar som de ska. Pedalernas funktion är av högsta vikt när det gäller både din säkerhet och körkänsla. 

Luftkonditionering

Mitsubishiteknikern kontrollerar också att kupéfiltret fungerar ordentligt. För maximal komfort, både för dig och dina passagerare, rekommenderas att filtret byts ut en gång om året.

Under motorhuven

Under motorhuven kontrolleras flera tekniska funktioner på din bil. Batteriets skick testas, avgassystemet kontrolleras för läckage och remmarna kontrolleras så de fungerar som de ska och inte har några skador. Vätskenivåer kontrolleras och fylls på vid behov (motorolja, kylarvätska, spolarvätska, servostyrning, broms- och kopplingsvätska – det sistnämnda endast för manuellt växlade bilar).

Däck

Våra Mitsubishitekniker kontrollerar sedan skicket på dina däck genom att kolla däcktryck, skador och mönsterdjup. Att köra med korrekt lufttryck är viktigt för att både maximera säkerheten och förlänga livslängden på dina däck. Behövs ett eller flera däck bytas, rekommenderar Mitsubishiteknikern ett däck som är godkänt för din Mitsubishi-modell 

Bromsar

Mitsubishiteknikern fortsätter sedan till utsidan av din bil. Där kontrolleras bromsbeläggens slitage och bromsskivornas skick, för att säkerställa maximal bromsverkan. 

Provkörning

Till sist gör Mitsubishiteknikern en kortare provkörning med din bil för att kontrollera att växling, hjulaxlar, bromsar, instrument och värme- och luftkonditioneringssystem fungerar som det ska.