Nu under våren lanseras nya Mitsubishi ASX i Sverige. Modellen finns tillgänglig att provköra hos Mitsubishis återförsäljare och lanseringspriset börjar från 279 900 kronor.

Förra året presenterades nya Mitsubishi ASX som nästa steg i Mitsubishis återkomst på den europeiska marknaden. Modellen är utvecklad specifikt för Europa och placerar Mitsubishi mitt i det populära B-SUV-segmentet. Nu under våren är det dags för den efterlängtade Sverigelanseringen.

– Det är väldigt roligt att vi äntligen lanserar nya Mitsubishi ASX i Sverige och breddar vår portfölj med en modell som placerar sig mitt emellan våra nuvarande modeller, den mindre Space Star och vår större SUV och plug-in hybrid Eclipse Cross, säger Kristin Boissonneau-Gren, Brand Manager för Mitsubishi Motors i Sverige, och fortsätter:

– Att vi nu erbjuder en SUV i B-segmentet är ett viktigt besked till alla som vill köra en ny Mitsubishi. Kunderna får dessutom själv välja mellan tre olika drivlinor, beroende på vad man har för behov.


Drivlinor och utrustningsnivåer

Nya Mitsubishi ASX erbjuds i de tre utrustningsnivåerna, Invite, Intense och Instyle, som det går att läsa mer om på Mitsubishis hemsida här. Modellen erbjuds i tre olika drivlinor:

– Bensinmotor med 90 hästkrafter, 1.0 liters turboladdad med tre cylindrar, manuell växellåda.

– Mildhybrid med 160 hästkrafter och en automatlåda, 1.3 liters motor, med turbo och direktinsprutning som kombineras med ett hybrid-system.

– Plug-In Hybrid med 160 hästkrafter, två elektriska motorer kombineras med en 1.6 liters bensinmotor och ett batteri som möjliggör elektrisk körning och laddning.


Priser och garanti

Just nu erbjuds nya Mitsubishi ASX från lanseringspriset 279 900 kronor för bensinmotorn med 90 hästkrafter. Mildhybriden med automatväxellåda erbjuds från 339 900 kronor och plug-in hybriden från 464 900 kronor.

– Ett viktigt besked är också att nya Mitsubishi ASX har 5 års garanti, så alla kunder kan känna sig trygga med att vi erbjuder kvalitet och att vi alltid finns där för kunden, säger Kristin Boissonneau-Gren, Brand Manager för Mitsubishi Motors i Sverige, och avslutar:

– Äntligen är Mitsubishi på riktigt tillbaka i Sverige med en modell som breddar vårt utbud och som verkligen ska upplevas. Nya Mitsubishi ASX finns just nu ute hos våra återförsäljare, så det är bara att besöka den som ligger närmast och ta en provtur.