Mitsubishi stannar i Sverige – lanserar ny plug-in hybrid

Nu är det klart. Mitsubishi stannar i Sverige. Nu inleder Mitsubishi en långsiktig satsning på den svenska marknaden – med nya Mitsubishi Eclipse Cross Plug-in hybrid och kundkonceptet Evolution.

– Mitsubishi är redan i dag ett välkänt bilmärke i Sverige och har ett fint rykte som ett prisvärt alternativ när det framför allt kommer till plug-in hybrider och elektrifiering. Vår förhoppning är att kunna bygga vidare på detta genom att i ett första skede lansera Mitsubishi Eclipse Cross Plug-in hybrid men sedan även andra prisvärda modeller, säger Tobias Pettersson VD för K.W. Bruun Automotive, importör av Mitsubishi i Sverige.

Inledningsvis kommer Mitsubishi att fokusera på den kompakta stadsbilen Mitsubishi Space Star och den nya plug-in hybriden Mitsubishi Eclipse Cross, med en elektrisk räckvidd på 45 kilometer. Men samarbetet mellan Mitsubishi Motors och K.W. Bruun Automotive sträcker sig över en längre tidshorisont och ett bredare modellprogram kommer att presenteras för den svenska marknaden över kommande år.

Som en del av den långsiktiga satsningen i Sverige lanseras även kundkonceptet Evolution, som samlar flera viktiga tjänster som finansiering, försäkring och betalkort framtaget för Mitsubishi-förare under samma paraply.  Robin Jacobsson, marknadschef för K.W. Bruun Automotive, ser detta som ett sätt att närma sig de svenska Mitsubishi-förarna.

– Våra Mitsubishi-förare är de bästa ambassadörerna Mitsubishi kan ha i Sverige. Därför vill vi göra det så enkelt, fördelaktigt och smidigt som möjligt för dessa ambassadörer. Med Evolution stärker vi helt enkelt Mitsubishi-gemenskapen, och förenklar vår kontakt med den enskilda Mitsubishiföraren, säger Robin Jacobsson.

LÄS MER OM

Eclipse Cross PHEV

Mitsubishi Eclipse Cross Plug-In Hybrid

Eclipse Cross PHEV

Mitsubishi Space Star

Eclipse Cross PHEV

Evolution